Zeilpunteren op de Beulakerwijde

donderdag 13 juli 2017

Ga mee zeilen met een authentieke zeepunter op de Beulakerwijde en geniet van het  water, de wind en de natuur in De Wieden. Vanaf woensdag 12 juli t/m zondag 13  augustus kan men met schipper Hans Houkema een zeiltocht maken met de zeepunter  KP22. Op oensdag, donderdag, zaterdag en zondag vertrekt de zeilpunter vanaf  Bezoekerscentrum De Wieden in St. Jansklooster. Er zijn vier tochten op een dag. De  afvaarttijden zijn: 10.45 – 12.15 – 13.45 – 15.15 uur. Elke tocht duurt  75 minuten, er  kunnen maximaal 6 personen mee.

Deelname voor leden € 10,-  niet-leden € 15,- Kind leden € 5,- niet-leden € 8,-. U kunt vooraf reserveren via  www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten

Genieten van natuur en vaarcultuur
Eeuwenlang is de zeilpunter het meest karakteristieke vervoermiddel in De Wieden geweest. Bijna al  het "verkeer" gebeurde per punter. Niet alleen boeren, maar ook de bakker, de trouwstoet en de  postbode gebruikten deze houten platbodem. Elke streek had zijn eigen type. In juni en in de twee  laatste weken van augustus bestaat de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe zo'n punter functioneert,  hoe ermee gezeild kan worden. Wie wil, gaat zelf aan het roer, het grootzeil of de fok. Wie dat niet wil,  vaart gewoon mee en kijkt toe. Hans Houkema, een ervaren punterzeiler, staat garant dat de boot op  koers blijft. Onderweg geeft hij informatie over de natuur en cultuur van het gebied en vertelt hij over  het reilen en zeilen van dit bijzondere zeilschip. Een unieke mogelijkheid om op authentieke en  actieve wijze te genieten van de schoonheid van De Wieden.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden,  T (0527) 205660. Het centrum is vanaf april t/m oktober geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In mei t/m augustus ook op maandag van 12.00 – 17.00 uur.