Vies worden mag, graag zelfs....

maandag 30 juli 2018

Buitenspelen in Weerribben-Wieden is slootje springen, vogels bespieden, bootje varen, hutten bouwen en waterbeestjes vangen. Met dit mooie weer zie je weer heel veel kinderen lekker buiten ravotten, struinen en heerlijk buiten bezig zijn met van alles en nog wat. En nat en vies worden natuurlijk, dat hoort er allemaal bij.  Om buiten te spelen heb je natuurlijk geen vakanties nodig, dat kan altijd en overal. Bij de JeugdNatuurClubs in Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je met leeftijdsgenootjes –en zonder vader of moeder- ook heerlijk buitenspelen in de natuur!  In september start het nieuwe seizoen weer. Laat jij je kind ook het jaar rond lekker buiten zijn..?

 

Gezond

Dat buitenspelen goed is voor de gezondheid van kinderen, zal je vast en zeker niet verbazen. Maar buitenspelen zorgt er ook voor dat kinderen een eigen plek hebben, vertelt pedagoog Jacqueline Schot. „Buitenspelen is bij uitstek de plek waar, als het goed is, ouders niet steeds in je nek hijgen.” Daarnaast leren kinderen er sociale vaardigheden, doordat ze in contact komen met andere kinderen. En ze leren buiten hun eigen grenzen kennen. „Een kind klimt bijvoorbeeld in een boom en schat in hoe hoog hij of zij durft.”

JeugdNatuurClub 

Bij de JeugdNatuurclubs wordt er samen met een boswachter of de begeleiders gestruind door het gebied, gespeeld met elkaar en ook genoten van alles wat er leeft, groeit en bloeit en soms kriebelt…. Dat je dan af en toe vies wordt, er achter komt dat riet best scherp is en dat de grond niet altijd even stevig is onder je voeten, hoort er gewoon bij. Heeft jouw kind ook zin in avontuur en is het niet bang om vies te worden en nieuwe dingen te ontdekken samen met leeftijdgenootjes? Kom dan eens kennismaken bij JeugdNatuurClub De Wieden of JeugdNatuurClub De Weerribben. Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar starten de clubs weer in september. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de eerste bijeenkomst is? Stuur dan een mailtje naar info@np-weerribbenwieden.nl of kijk hier.