Nieuwsbrief april 2015

  • Posted on: 24 April 2015
  • By: npww

Het voorjaar is losgebarsten: als vanouds bloeien de dotterbloemen, beginnen de lisdoddes te groeien, wagen de eerste kanoërs zich op het water en komen de purperreigers weer aangevlogen. 
De natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden beloofd weer net zo uitbundig mooi te worden om er met volle teugen van te genieten. Net als altijd.
Toch is er iets aan het veranderen: de organisatie van het Nationaal Park is op weg naar een "nieuwe stijl". Hierover en over nog veel meer interessante ontwikkelingen, leest u in deze nieuwsbrief.  

Wilt u vaker op de hoogte gehouden worden over het reilen en zeilen in Weerribben en Wieden dan kunt u het nationaal park ook volgen via Facebook en via Twitter! 

Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl

Waarom Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl?
In september 2014 besloot het College van Provinciale Staten van de Provincie Overijssel dat de provincie niet langer verantwoordelijk is voor de nationale parken in Overijssel. 
Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Steenwijkerland heeft de handschoen opgepakt.
Lees meer »
18.02.2015 - Geslaagde gebiedsbijeenkomst over toekomst Nationaal Park
Samen naar een Nationaal Park nieuwe stijl!
De gebiedsbijeenkomst is georganiseerd om met alle partijen uit Weerribben en Wieden te verkennen of en zo ja hoe we verder gaan met Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Lees meer »
10 en 11.04.2015 - Inspiratie opdoen voor Nationaal Park nieuwe stijl
Een delegatie van 34 personen vanuit de gemeente Steenwijkerland is op een tweedaagse werkbezoek geweest naar NP De Biesbosch en NP Hoge Kempen in België.
Lees meer »
Hoe nu verder:
In de komende twee weken wordt het ‘Plan van aanpak’ met een aantal direct betrokkenen besproken, waarna het plan op 19 mei aanstaande in het College van Burgemeester en Wethouders aan de orde komt. Vervolgens wordt het in de Raad van 23 juni besproken. Daarna kan de ‘Stuurgroep Nationaal Park Weerribben-Wierden niewe stijl’ aan de slag. Via de website houden we alle betrokkene zoveel mogelijk op de hoogte en zullen verschillende partners ook actief om een bijdrage aan het proces vragen.
Aankondigingen
19.05.2015 - Cursus Scharrelkids
Kinderen ontdekken natuur spelenderwijs: IVN-cursus voor (groot)ouders, verzorgers en kinderen. Spelen in de natuur is goed en gezond voor kinderen. Toch spelen kinderen 50% minder buiten dan twintig jaar geleden.
Lees meer »
03.05.2015 - Buitenfestival Ossenzijl
Staatsbosbeheer organiseert voor de vierde keer het Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het festival gaat op 3 mei om 11.00 uur van start bij Buitencentrum Weerribben.
Lees meer »
25.04.2015 - Beklim de watertoren in St. Jansklooster
Beklim zaterdag 25 april het baken in De Wieden en geniet van het fantastische uitzicht over dit natuurgebied!
Lees meer »
Nieuws
18.04.2015 - Dubbel programma voor Junior Rangers
Het jongste deel (t/m 16 jaar) kreeg een workshop natuurfotografie en de ouderen verdiepten zich in het leven van de grote vuurvlinder.
Lees meer »
30.03.2015 - Eerste ondernemerssafari
Maandag 30 maart vond de eerste ondernemerssafari met de Gastheren en - vrouwen van het Nationaal Park plaats. Van gluren bij de buren in de Rottige Meenthe tot het Woldlakebos en de nieuwe natuurbrug.
Lees meer »

 
25.03.2015 - Tachtig natuurgidsen in het Hollandse Regenwoud
Laagveengidsen van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bezochten De Wieden. Ze kregen daar informatie over werkzaamheden die de natuur in laagveengebieden moeten herstellen.
Lees meer »
24.03.2015 - Europees diploma voor excellent natuurbeheer verlengd! 
Nationaal Park Weerribben-Wieden behoudt Michelinster der natuur! Het Europees Diploma voor Natuurbeheer is wederom toegekend aan Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten voor het Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Lees meer »
23.03.2015 - Nieuwe Gastheren (m/v) voor Nationaal Park Weerribben-Wieden
De zevende editie van de cursus Gastheerschap is succesvol afgerond. Na een dag in het veld overhandigde Burgemeester Marja van der Tas de certificaten en gevelbordjes aan de geslaagde  ondernemers.
Lees meer »