Doe mee met JeugdNatuurClub De Wieden!

maandag 3 september 2018

In september start het nieuwe seizoen van JeugdNatuurClub De Wieden. Kinderen die interesse hebben om zich bij deze natuurclub aan te sluiten, zijn van harte welkom. De eerste clubmiddag gaan de kinderen op natuuravontuur bij Bezoekerscentrum De Wieden. Er zijn dit seizoen drie groepen.

  • Op woensdagmiddag 12 september starten om 14 uur de Oranjetipjes,
  • op 19 september om 14.30 uur de Laatvliegers en
  • op 26 september om 14.00 uur de Zeearenden.

Bij de Oranjetipjes zitten de meeste clubleden in groep 5 of 6, bij de Zeearenden zijn de meeste leden al wat ouder. De Laatvliegers is voor kinderen van groep 5 t/m 8 die op de woensdagmiddag wat later uit school komen. Komen kennismaken is gratis, maar de organisatie wil wel graag weten hoeveel kinderen er komen. Daarom graag deelname melden via: jncdewieden@natuurmonumenten.nl.

Een tipje van de sluier opgelicht Na de eerste middag in september, gaan de clubleden in oktober naar het vogelringstation in de Haasjeskooi bij Hasselt. Na de herfstvakantie wordt de paddenstoelenwereld van het Waterloopbos ontdekt en misschien wordt in december een bezoek gebracht aan de otteropvang. Voor 2019 staan nestkastjes maken, de watertoren beklimmen en ’s avonds reeën kijken in de planning. In mei wordt het seizoen met de drie groepen gezamenlijk afgesloten. Voor wie en door wie JeugdNatuurClub De Wieden is voor kinderen die op de basisschool zitten -vanaf groep 5- en in de omgeving van De Wieden of De Olde Maten wonen. De huidige leden komen uit de ‘wiede’ omgeving: van Hasselt tot Vollenhove of verder. Bij de groepsindeling wordt rekening gehouden met persoonlijke wensen als vriendschappen en kunnen samen rijden. Er zijn elk seizoen acht clubmiddagen. Het lidmaatschap kost € 25. JeugdNatuurClub De Wieden is een gezamenlijke activiteit van Natuurmonumenten De Wieden, Staatsbosbeheer De Olde Maten, Museum Schoonewelle te Zwartsluis en Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Meer informatie over JeugdNatuurClub De Wieden is te vinden op http://www.np-weerribbenwieden.nl/jeugdnatuurclub-dewieden . Ook is de organisatie te bereiken via  jncdewieden@natuurmonumenten.nl .