Digitale nieuwsbrief juni 2015 - Nationaal Park Weerribben-Wieden

  • Posted on: 8 June 2015
  • By: npww

De libellen scheren over het wateroppervlak, de zwarte sterns kunnen weer broeden op speciaal voor hen gemaakte broedvlotjes en de gele lis laat zich in al haar gele glorie bewonderen: het is wéér prachtig in Nationaal Park Weerribben-Wieden!
Kom genieten van de variatie in het gebied: of het nu is van het eerste textielfestival, van een fietstocht langs uitgestrekte bloemrijke hooilanden of tijdens de slootjesdagen. Er is voor ieder wat wils. Het is goed om te weten dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan een nieuwe organisatiestructuur voor ons Nationaal Park, zodat ook in de toekomst we met z'n allen kunnen blijven genieten van al dit moois. 
  

Wilt u vaker op de hoogte gehouden worden over het reilen en zeilen in Weerribben en Wieden dan kunt u het nationaal park ook volgen via Facebook en via Twitter! 

Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl

28.04.2015 - 'Missie en visie'
Het kernteam heeft de 'Missie en Visie' van Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl geformuleerd.
Dit wordt nu verwerkt in het  'Plan van Aanpak'. 

De planning is dat begin september door alle kernpartners het 'Plan van Aanpak' wordt vastgesteld. 
Lees meer »

29.04.2015 - Informatie Plaatselijke Belangen
De 'Missie en Visie' van het Nationaal Park wordt toegelicht aan de vertegenwoordigers van de Plaatselijk Belangen in de gemeente Steenwijkerland. 
In de 'Missie en Visie' heeft leefbaarheid expliciet een plek gekregen. 
De Plaatselijk Belangen geven daarom aan graag nadrukkelijker betrokken te worden in het proces.
Lees meer »

03.06.2015 - Plaatselijk Belangen komen in 'kernteam in oprichting'
Zowel een vertegenwoordiger van het gebied De Weerribben, als een vertegenwoordiger van het gebied De Wieden nemen voortaan zitting in het kernteam.
Het wordt een duo-bezetting, zodat er vaste vervangers zijn die in kunnen vallen wanneer dit nodig is.

Hoe nu verder:
Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan de verdere uitwerking van het 'Plan van Aanpak' voor het Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl. Het is de bedoeling dat
de kernteam leden (ondertekenaars Ondernemersmanifest Steenwijkerland, Verenigingen voor Plaatselijk Belang, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten) het 'Plan van Aanpak' met haar achterban bespreken. Voor de zomer zal alle input van de kernpartners worden verwerkt in het 'Plan van Aanpak' en dit zal aan het college van B&W worden voorgelegd, waarbij het de bedoeling is dat begin september het 'Plan van Aanpak'  door de raadsvergadering wordt besproken. We houden u op de hoogte.  

Aankondigingen

28.05.2015 - Kleurrijke fietstocht door De Wieden
“Hier word ik heel blij van…”, zegt beheerder Bea Claessens van Natuurmonumenten na amper tweehonderd meter fietsen. Ze volgt de route ‘Fietsen langs kleurrijke hooilanden’. 
Lees meer »

09.06.2015 - Textiel Festival Weerribben 
Kom naar het eerste Textiel Festival van De Weerribben. Het thema van dit jaar is 'schaap'.
Op meerdere locaties in en rond De Weerribben zijn verschillende activiteiten te doen, zoals een markt, lezingen en demonstraties.
Lees meer » 

13.06.2015 - Activiteiten rondom grote vuurvlinder
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom het 100-jarig jubileum van de grote vuurvlinder in Nederland. Een overzicht van de activiteiten in De Weerribben is te vinden op de website van de Vlinderstichting.
Lees meer »

14.06.2015 - Word Slootjesexpert!
Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen met IVN Noordwest Overijssel op zondag 14 juni in Ossenzijl op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot.
Lees meer »

Nieuws

06.05.2015 - Lente ... met de Junior Rangers
De Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden hebben deze lente weer geholpen bij verschillende evenementen in de regio. 
Ze waren bij het Lentefeest van Natuurmonumenten, het vierde Buitenfestival van Staatsbosbeheer en zelfs bij het Bevrijdingsfestival in Zwolle
Lees meer »

12.05.2015 - Help de zwarte stern 
De eerste broedvlotjes voor de zwarte stern liggen weer in het water. Vrijwilligers zijn hard aan het werk in De Wieden voor het behoud van deze prachtige vogels. Zij maken broedvlotjes en monitoren ze. Sponsor een broedvlotje!
Lees meer »

19.05.2015 - Groene voorlichters bijgepraat over grote vuurvlinder
De voorlichters van Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn door Henk de Vries van de Vlinderstichting in Muggenbeet bijgepraat over de bijzondere grote vuurvlinder, die nu alleen nog veel in DeWeerribben voorkomt. Welke maatregelen worden er genomen?
Lees meer »

21.05.2015 - 10 jaar JeugdNatuurClub De Wieden 
Op woensdagmiddag 20 mei kwamen alle leden van JeugdNatuurClub De Wieden naar De Veldschuur in De Olde Maten. Het was feest, want deze middag vierden ze dat de club al 10 jaar bestaat. Ze kregen een bijzonder feestelijk programma.
Lees meer »

06.06.2015 - Junior Rangers op zoek naar de libel
In het naburige natuurgebied De Rottige Meenthe verdiepten de jongeren zich in de libel en de waterjuffer.
Na een korte inleiding gingen ze met netten op pad.
Lees meer »

 

10.06.2015 - Nationaal Park Scholenproject draait op volle toeren
Het is op dit moment een komen en gaan van schoolkinderen bij de bezoekerscentra in Nationaal Park Weerribben-Wieden. In de laatste weken voor de zomervakantie draait het Nationaal Park Scholenproject op volle toeren.
Lees meer »